A természet energiája

Professzionális megoldások

A TISZTA ENERGIA TERJESZTÉSÉÉRT

 

A SolServices Kft. a fenntarthatóság kritériumait és a jövő modern hazai energiaiparának fejlesztési célkitűzéseit szem előtt tartva dolgozik a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermelés elterjesztésén. A SolServices legújabb innovációkon és környezetbarát telepítési és üzemeltetési megoldásain alapuló korszerű napelempark-beruházásai gazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt reális, versenyképes alternatívái a szén-dioxid-kibocsátással járó hagyományos nagyerőművi áramtermelési technológiáknak..

Nagy beépített kapacitású napelemparkok fejlesztése

A magyarországi erőműpark elöregedik, a jelenlegi 8900 megawatt beépített kapacitás 2023-ra 6900 megawattra csökkenhet, miközben az országos energiafogyasztás pedig évente 1 százalékkal növekszik. A két folyamat együttesen sarkall a magyar erőműpark megújítására, új – lehetőség szerint karbonsemleges és zöld – energiatermelő kapacitásokat létesítésére. A SolServices ehhez a folyamathoz járul hozzá nagy beépített kapacitású napelemparkok fejlesztésével: az alkalmas helyszín kiválasztásával, a tervezéssel, engedélyeztetéssel, a jogszabályi megfelelésen túl kiemelten az ökológiai szempontoknak való megfeleltetéssel, valamint a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel történő körültekintő egyeztetések révén.

K+F+I
 

A nagyméretű napelemparkok fejlesztésére kevés példa volt eddig Magyarországon, a SolServices a legjobb gyakorlatok kidolgozásában és gyakorlatba történő átültetésében aktív részt vállal. Ahhoz, hogy az általunk fejlesztett napelemparkok a legnagyobb hozzáadott ökológiai és társadalmi értéket tudják megteremteni, számos programot indítottunk, köztük egy összetett, számos természetvédelmi területtel együttműködve kialakított biodiverzitás felmérést. Emellett részt veszünk a napelemparkok hatékonyságát javító technológiai fejlesztések és kutatások elindításában hazai egyetemek és kutatóhelyek bevonásával.

Edukáció és
szemléletformálás

Magyarországon a megújuló energiaforrások kapcsán az össztársadalmi tudás szintjét folyamatosan fejleszteni szükséges. Oktatási és szemléletformálási tevékenységünk gerincét olyan helyi és országos társadalmi programok kidolgozása és mentorálása jelenti, amelyek révén valamennyi korosztály számára kézzel fogható modellek, előadások és interaktív eszközök használatán keresztül mutatjuk be a napelemes technológia működését, előnyeit, valamint az energiatakarékosság szükségességét és lehetőségeit.

Szarmata leletekre bukkantak Kiskunhalasnál

A szarmatákhoz köthető épületeket, tárgyi emlékeket, többek közt kerámiatöredékeket, üvegedényeket és -gyöngyöket, illetve játékkorongokat találtak a készülő kiskunhalasi napelempark területén – tájékoztatta a  … 

Nagyméretű napelemparkokat fejlesztenek Magyarországon: de mitől lesznek zöldek?

Magyarországon az elsők között több, egyenként 50 megawatt beépített kapacitást megközelítő napelemes kiserőművet fejleszt a SolServices Kft. Az eddig itthon jellemző 0,5 megawattos …

Kiemelt szerepet szán az Európai Unió a napelemparkoknak az új biodiverzitás és élelmiszerlánc stratégiájában

Az Európai Unió hosszú előkészítést követően 2020 május 20-án kiadta az elkövetkező évek talán két legfontosabb dokumentumát: a Biodiverzitás és a Termőföldtől az asztalig stratégiákat.

Kapcsolat

Adatkezelési tájékoztató • Impresszum

Minden jog fenntartva. Solservices Kft.