Napelemparkok fejlesztése

A magyarországi erőműpark elöregedik, a jelenlegi 8900 megawatt beépített kapacitás 2023-ra 6900 megawattra csökkenhet, miközben az országos energiafogyasztás pedig évente 1 százalékkal növekszik. A két folyamat együttesen sarkall a magyar erőműpark megújítására, új – lehetőség szerint karbonsemleges és zöld – energiatermelő kapacitásokat létesítésére. A SolServices Kft. ehhez a folyamathoz járul hozzá nagy beépített kapacitású napelemparkok fejlesztésével: az alkalmas helyszín kiválasztásával, a tervezéssel, engedélyeztetéssel, a jogszabályi megfelelésen túl kiemelten az ökológiai szempontoknak való megfeleltetéssel, valamint a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel történő körültekintő egyeztetések révén.

K+F+I

Nem csak a közüzemi napelemparkok fejlesztésben vagyunk úttörők! Aktív szerepet vállalunk ezen termékek hatékonyságának maximalizálásában, de mindezt olyan módon, hogy a lehető legkisebb legyen a parkok megvalósításának, működésének a környezetre gyakorolt hatása! Az általunk fejlesztett napelemparkok (Lumen Parkok) a legnagyobb hozzáadott ökológiai és társadalmi értéket teremtik meg. Számos természetvédelmi területtel, iparágakon átívelő összefogás segítségével készítettünk egy szakmai iránytűt, amely bárki számára ingyenesen elérhető iránymutatás. együttműködve kialakított biodiverzitás felmérést. Emellett parkjainkban folyamatos biodiverzitás felmérést végzünk, valamint részt veszünk a napelemparkok hatékonyságát javító technológiai fejlesztések és kutatások elindításában hazai egyetemek és kutatóhelyek bevonásával.

Edukáció és
szemléletformálás

Saját magunk és partnereinken keresztül mindent megteszünk, hogy Magyarországon gyarapodjon a megújuló energiaforrások kapcsán a társadalom szereplőinek ismerete, tudása. Oktatási és szemléletformálási tevékenységünk lényegét olyan helyi és országos társadalmi programok kidolgozása és mentorálása jelenti, amelyek révén valamennyi korosztály számára kézzel fogható modellek, előadások és interaktív eszközök használatán keresztül mutatjuk be a napelemes technológia működését, előnyeit, valamint az energiatakarékosság szükségességét és lehetőségeit.

Minden jog fenntartva. SolServices Kft.