Napelemparkok fejlesztése

A magyarországi erőműpark elöregedik, a jelenlegi 8900 megawatt beépített kapacitás 2023-ra 6900 megawattra csökkenhet, miközben az országos energiafogyasztás pedig évente 1 százalékkal növekszik. A két folyamat együttesen sarkall a magyar erőműpark megújítására, új – lehetőség szerint karbonsemleges és zöld – energiatermelő kapacitásokat létesítésére. A SolServices Kft. ehhez a folyamathoz járul hozzá nagy beépített kapacitású napelemparkok fejlesztésével: az alkalmas helyszín kiválasztásával, a tervezéssel, engedélyeztetéssel, a jogszabályi megfelelésen túl kiemelten az ökológiai szempontoknak való megfeleltetéssel, valamint a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel történő körültekintő egyeztetések révén.

K+F+I
 

A nagyméretű napelemparkok fejlesztésére kevés példa volt eddig Magyarországon, a SolServices Kft. a legjobb gyakorlatok kidolgozásában és gyakorlatba történő átültetésében aktív részt vállal. Ahhoz, hogy az általunk fejlesztett napelemparkok a legnagyobb hozzáadott ökológiai és társadalmi értéket tudják megteremteni, számos programot indítottunk, köztük egy összetett, számos természetvédelmi területtel együttműködve kialakított biodiverzitás felmérést. Emellett részt veszünk a napelemparkok hatékonyságát javító technológiai fejlesztések és kutatások elindításában hazai egyetemek és kutatóhelyek bevonásával.

Edukáció és
szemléletformálás

Magyarországon a megújuló energiaforrások kapcsán az össztársadalmi tudás szintjét folyamatosan fejleszteni szükséges. Oktatási és szemléletformálási tevékenységünk gerincét olyan helyi és országos társadalmi programok kidolgozása és mentorálása jelenti, amelyek révén valamennyi korosztály számára kézzel fogható modellek, előadások és interaktív eszközök használatán keresztül mutatjuk be a napelemes technológia működését, előnyeit, valamint az energiatakarékosság szükségességét és lehetőségeit.

Minden jog fenntartva. SolServices Kft.