Lumen Park Szászberek teljesen tesztüzemben

Hatalmas öröm számunkra, hogy a Lumen Park Szászberek napelempark mostantól hivatalosan is elérte a teljes tesztüzemű kapacitást. Ez a jelentős eredmény több hónapos odaadó munka, aprólékos tesztelés és folyamatos fejlesztések után született meg. A projekt egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a fenntartható és környezetbarát energiatermelő létesítmény egyik kiemelkedő hazai példájává váljon.

A teljes inverterszintű üzembe helyezés felé vezető út augusztusban részleges üzembe helyezéssel kezdődött, és a park kapacitása napról napra növekedett, amely folyamat még ebben a hónapban le is zárult. A projekt mögött álló csapat páratlan elkötelezettségről és szakértelemről tett tanúbizonyságot annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson.

Az egyik legfontosabb mérföldkő, amelyet sikeresen teljesítettek, amely a tesztüzem előfeltétele is: a Lumen Park Szászberek Park hálózati csatlakoztatása egy újonnan létrehozott nagyfeszültségű (HV) alállomáson és HV-vezetéken keresztül. A napelemparkon belüli berendezések, valamint a nagyfeszültségű alállomás és a nagyfeszültségű vezeték kifogástalanul működnek, biztosítva a folyamatos és megbízható energiatermelési folyamatot. Azonban itt még nincs vége a munkának! A Lumen Park Szászberek már teljes tesztkapacitással működik, de a telephelyen még mindig van néhány folyamatban lévő feladat, részletek hamarosan.

Az az eredmény, hogy elértük a teljes tesztüzemet jelentős lépést jelent számunkra a fenntartható és környezetbarát jövő felé, bizonyítva, hogy a tiszta energiaforrások hatékonyan hasznosíthatók. A Lumen Park Szászberek világszerte a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek reménysugaraként szolgál, és sikere rávilágít a fotovoltaikus technológiában rejlő lehetőségekre az energiaszükségletünk kielégítésében, miközben minimalizálja a környezeti hatásokat.